TE SPRIJINIM SĂ ÎȚI GĂȘEȘTI UN LOC DE MUNCĂ

 
Modulul  "Tehnici de căutarea activă a unui loc de muncă" are scopul de a sprijini șomerii din grupul țintă al proiectului în gasirea unui loc de munca. Specialiștii spun că a căuta un job este un job în sine, acest lucru se resimte în special în România, iar pentru unele persoane drumul până la găsirea acestuia este anevoios sau se termină destul de greu. Pentru cursanții de la grupa de ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, data de 23 martie 2011 a reprezentat momentul în care le-au fost prezentate etapele care trebuie urmărite în căutarea unui loc de muncă, dar și anumite aspecte referitoare la ținuta necesară la un interviu, redactarea unui CV, a unei scrisori de intenție, în concluzie detalii despre secretele unui interviu reușit.
 

NOUTATI

Bază de date - ofertă și cerere de muncă

Vă invităm să vizitați baza de date a proiectului, care cuprinde informații despre cererea și oferta de muncă din județul dumneavoastră:
 
www.fsesomeriph.ro/oportunitati/

VIZITA DE STUDIU, VERONA ITALIA

După absolvirea cursului, cursanții vor avea oportunitatea de a face schimb de bune practici în țara de origine a partenerului transnațional, în perioada 6 - 9 mai 2011. Vor pleca în vizita de studiu toți absolvenții cursului de ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație.  

EXAMEN FINAL

În data de 28 martie 2011 a avut loc testarea finală din cadrul cursului de ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, structurată în 2 etape, una teoretică dar și una practică. Testarea finală coincide cu absolvirea acestui curs, după această etapă din cadrul formării profesionale cursanții vor primi o diplomă recunoscută în UE.

SCHIMB DE BUNE PRACTICI

Perioada mult așteptată de cursanți, schimbul de bune practici este realizat de Silvio Maroni, expert în domeniu venit din Italia. Vizita acestuia a fost de bun augur pentru toți cei care sunt interesați sa învețe din experiența transnațională.

PRACTICA DE SPECIALITATE

În perioada 19 ianuarie - 14 martie 2011 cursanții din cadrul grupei de ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație au participat la stagiul de practica la agenți economici din Ploiești. Aici au avut oportunitatea de a a-si demonstra abilitățile practice dobândite pe parcursul perioadei de formare profesională. S-a dovedi a fi un moment prielnic pentru autoevaluare și pregătirea pentru examenul final.

DESCHIDEREA CURSULUI DE OSPATAR ( CHELNER) VANZATOR IN UNITATI ALIMENTARE

Deschiderea cursului de Ospatar ( Chelner ) vanzator in unitati alimentare a avut loc la Grupul Scolar Administrativ si de Servicii " Victor Slavescu" din Ploiesti, in data de 1 noiembrie 2010.
Participanti:
Droj Iuliana Daniela - asistent manager S.C. Eurodezvoltare S.R.L
Diana Crainiceanu - responsabil resurse umane
Radulescu Valerica - lector
Nicoleta Sevastian - director Grup Scolar Administrativ si de Servicii " Victor Slavescu

SEMINAR DE INFORMARE - 06 OCTOMBRIE 2010

Miercuri, 06 octombrie 2010, ora 11:00 a avut loc seminarul de informare al proiectului " Fii activ pe piata muncii in turism in judetul Prahova!" ID POS DRU 46/5.1/G/37735
Seminarul s-a desfasurat la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, sala Europa.
La seminar au participat 41 de persoane care au adresat intrebari cu privire la :
- modul de recrutare, selectie si inscriere al somerilor la cursuri
- posibilitatea unui somer de a participa la 2 programe de formare simultan

VIZITE DE STUDIU

Bucatar:  28  -  31 octombrie 2010
Bucatar: 18 - 21  noiembrie 2010
Cofetar - patiser: 25 - 28 noiembrie 2010
Ospătar (Chelner) Vȃnzător ȋn unități de alimentație : 06-09 mai 2011