Curs ospatar

STRUCTURA CURSULUI:

MODULUL  I
ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII UNITĂŢILOR DE ALIMENTAŢIE PUBLICĂ ŞI LEGISLAŢIA MUNCII

Durata: 30 ore    

 •     Teorie 10 ore
 •     Practică 20 ore

MODULUL  II
TEHNOLOGIA CULINARĂ / TEHNICA ACTIVITĂŢII DE RESTAURANT ŞI BAR/ TEHNOLOGIA PRODUSELOR DE COFETĂRIE-PATISERIE

Durata: 600 ore

 •     Teorie 200 ore
 •     Practică 400 ore

Acest modul va fi susţinut de către lectori locali şi lectori străini dintr-un stat UE. Se vor analiza practici şi tehnici culinare de provenienţă diferită, adaptându-se la contextual local; se va crea o echipă mixtă, urmărind schimbul de experienţă şi bune practici

MODULUL  III
COMUNICARE, INFORMATICĂ ŞI GESTIUNE ECONOMICĂ

Durata: 40 ore

 •    Teorie 10 ore
 •    Practică 30 ore

MODULUL  IV
COMUNICARE ÎN LIMBA MODERNĂ

Durata: 50 ore

 •     Teorie: 20 ore
 •     Practică: 30 ore

MODULUL V
STAGIU DE PRACTICĂ

Durata: 480 ore (în 4 submodule distincte: 20+400+30+30 ore)

 •     La terminarea perioadei de instruire, teorie şi laborator, participanţii vor fi repartizaţi la agenţi economici selecţionaţi în vederea realizării unei experienţe practice.

MODULUL VI
SOFTWARE-UL DE GESTIUNE A COMPETENŢELOR

Durata: 2 ore în grup

 •     Modulul va fi implementat la începutul cursului pentru a prezenta cursanţilor software-ul de gestiune a competenţelor – suport de orientare, mediere şi formare, ce va permite o analiză a competenţelor iniţiale individuale.

MODULUL VII
BILANŢUL COMPETENŢELOR INIŢIALE

Durata: 1 oră individual

 •     Ulterior modulului VI, are scopul de a verifica şi evalua la nivel individual competenţele în faza iniţială şi de a avea informaţii mai detaliate, pentru a se putea realiza acţiuni de instruire/pregătire reale şi obiective

MODULUL VIII
ACTIVITATE DE MONITORIZARE INTERMEDIARĂ A STAGIULUI DE PRACTICĂ

Durata: 8 ore

 •     Acest modul a fost gândit şi conceput cu scopul de a oferi cursanţilor o etapă de analiză şi de evaluare a experienţelor de stagiu până în acel moment în cadrul întreprinderilor (la jumătatea perioadei de stagiu)

MODULUL IX
BILANŢUL COMPETENŢELOR FINALE

Durata: 1 oră individual

 •     Va fi realizat de către un expert în competenţe, va avea loc la sfârşitul întregului curs de formare şi va reprezenta o etapă de evaluare, verificare şi certificare în termeni cantitativi şi calitativi a cunoştinţelor

MODULUL X
CĂUTAREA ACTIVĂ A UNUI LOC DE MUNCĂ

Durata: 8 ore în grup

 •     Va fi implementat la sfârşitul programului de formare, cu scopul de a transmite participanţilor metodologii şi instrumente adecvate însuşirii de cunoştinţe de folos în căutarea activă a unui loc de muncă

MODULUL XI
EVALUAREA FINALĂ ŞI ÎNCHIDEREA CURSULUI

NOUTATI

Bază de date - ofertă și cerere de muncă

Vă invităm să vizitați baza de date a proiectului, care cuprinde informații despre cererea și oferta de muncă din județul dumneavoastră:
 
www.fsesomeriph.ro/oportunitati/

VIZITA DE STUDIU, VERONA ITALIA

După absolvirea cursului, cursanții vor avea oportunitatea de a face schimb de bune practici în țara de origine a partenerului transnațional, în perioada 6 - 9 mai 2011. Vor pleca în vizita de studiu toți absolvenții cursului de ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație.  

EXAMEN FINAL

În data de 28 martie 2011 a avut loc testarea finală din cadrul cursului de ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, structurată în 2 etape, una teoretică dar și una practică. Testarea finală coincide cu absolvirea acestui curs, după această etapă din cadrul formării profesionale cursanții vor primi o diplomă recunoscută în UE.

SCHIMB DE BUNE PRACTICI

Perioada mult așteptată de cursanți, schimbul de bune practici este realizat de Silvio Maroni, expert în domeniu venit din Italia. Vizita acestuia a fost de bun augur pentru toți cei care sunt interesați sa învețe din experiența transnațională.

PRACTICA DE SPECIALITATE

În perioada 19 ianuarie - 14 martie 2011 cursanții din cadrul grupei de ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație au participat la stagiul de practica la agenți economici din Ploiești. Aici au avut oportunitatea de a a-si demonstra abilitățile practice dobândite pe parcursul perioadei de formare profesională. S-a dovedi a fi un moment prielnic pentru autoevaluare și pregătirea pentru examenul final.

DESCHIDEREA CURSULUI DE OSPATAR ( CHELNER) VANZATOR IN UNITATI ALIMENTARE

Deschiderea cursului de Ospatar ( Chelner ) vanzator in unitati alimentare a avut loc la Grupul Scolar Administrativ si de Servicii " Victor Slavescu" din Ploiesti, in data de 1 noiembrie 2010.
Participanti:
Droj Iuliana Daniela - asistent manager S.C. Eurodezvoltare S.R.L
Diana Crainiceanu - responsabil resurse umane
Radulescu Valerica - lector
Nicoleta Sevastian - director Grup Scolar Administrativ si de Servicii " Victor Slavescu

SEMINAR DE INFORMARE - 06 OCTOMBRIE 2010

Miercuri, 06 octombrie 2010, ora 11:00 a avut loc seminarul de informare al proiectului " Fii activ pe piata muncii in turism in judetul Prahova!" ID POS DRU 46/5.1/G/37735
Seminarul s-a desfasurat la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, sala Europa.
La seminar au participat 41 de persoane care au adresat intrebari cu privire la :
- modul de recrutare, selectie si inscriere al somerilor la cursuri
- posibilitatea unui somer de a participa la 2 programe de formare simultan

VIZITE DE STUDIU

Bucatar:  28  -  31 octombrie 2010
Bucatar: 18 - 21  noiembrie 2010
Cofetar - patiser: 25 - 28 noiembrie 2010
Ospătar (Chelner) Vȃnzător ȋn unități de alimentație : 06-09 mai 2011